0
Dikirim pada 17 Juni 2015 di Uncategories

Ayam panggang dengan sayu Apricot-Balsamic

Saya cadangkan membeli ayam keseluruhan dua, kira-kira 4 paun setiap satu, dan memotong mereka menjadi bahagian diri anda. Bahagian ayam yang Berbungkus this contact form sering berbeza mengikut saiz, menjadikannya sukar untuk mendapatkan Potongan-potongan yang dibuat pada masa yang sama.

Bagi satu tolak ansur, melihat daging anda paparan kes tulang di bahagian-bahagian yang kira-kira saiz sama--kaki kira-kira 5 auns setiap, paha kira-kira 6 auns dan dikerat dua weblink  dada ayam lebih sedikit daripada satu paun setiap.


Bahan-bahan

2 camca besar mentega unsalted
1/2 cawan aprikot jem (sebaik-baiknya tanpa Sirap jagung; Saya suka St. Dalfour)
3 camca besar cuka balsamic
1/2 sudu teh paprika merah dihancurkan
rosemary segar 1/4 sudu teh dicincang
Garam yang halal
Minyak sayur-sayuran untuk grill
2 ayam 4-paun, setiap satu dipotong 8 keping, atau paha berkualiti baik tulang-di atas kulit ayam 5 hingga 6 paun, drumsticks dan buah dada, payudara setiap separuh potong dua keping
Segar alasan lada hitam

Arahan-arahan

Dalam periuk kecil, Cairkan mentega atas api sederhana. Tambah jem ke, cuka, paprika merah, rosemary dan sedikit besar garam; kacau untuk menggabungkan. Membawa ke mendidih, kurangkan api ke rendah sederhana dan biarkan mereneh, sekali-sekala, kacau sehingga sedikit tebal, 3 hingga 5 minit. Alih keluar daripada haba dan biarkan sejuk ke suhu bilik. (Sekiranya membuat ke depan, Kedai dilindungi di dalam peti sejuk. Sebelum menggunakan, panas lebih haba yang rendah untuk melonggarkan konsisten.)
Menyediakan gas yang sederhana atau api grill arang. Menggunakan berus dawai sengit, gosok memarut memasak dengan teliti. Celup tuala kertas yang dilipat ke dalam minyak sayur-sayuran dan menggunakan tongs, sapukan ke atas memarut grill.
Perasakan ayam ringan dengan garam dan lada sulah. Ditetapkan Bahagian tepi kulit pada grill. Masak, dilindungi, sehingga kulit coklat keemasan, kira-kira 10 minit. Tinggal berdekatan grill, terutama semasa 10 minit pertama, untuk menguruskan apa-apa flare-ups, dengan menggerakkan keping keluar dari jalan. Jika ayam browning terlalu cepat, menghidupkan api sedikit atau menutup lohong sebahagiannya. Terbalikkan ayam dan masak sehingga termometer segera-Baca untuk membaca 165 darjah F di bahagian thickest setiap keping, 5 hingga 10 minit lagi. Paha, kaki, dan kepingan nipis payudara akan cenderung untuk memasak sedikit lebih cepat daripada kepingan payudara lebih tebal. Memindahkan setiap bahagian pinggan apabila selesai dan khemah dengan kertas.
Apabila selesai semua ayam, berus dengan sayu pada semua pihak. Kembali ayam grill dan masak selama satu minit lagi atau sebagainya setiap sisi untuk caramelize ini menjadi sayu. Berus ayam dengan sayu mana-mana baki dan Hidangkan.

Buat masa hadapan:

Sayu aprikot ini boleh dibuat hari hadapan dan tersimpan dilindungi di dalam peti sejuk. Sebelum menggunakan, panas lebih haba yang rendah untuk melonggarkan konsisten.



Dikirim pada 17 Juni 2015 di Uncategories
comments powered by Disqus
Profile

“ Haji/Hajjah evelin anjani ini masih belum mau dikenal orang, mungkin masih malu. “ More About me

Page
Categories
Statistik
    Blog ini telah dikunjungi sebanyak : 9.473 kali


connect with ABATASA